Brancion

Tussen Cluny en Tournus ligt Martailly-lès-Brancion. Vanuit de verte zie je hoog boven je de oude middeleeuwse vestingstad Brancion liggen.

Brancion wordt vergeleken met een hoog gelegen arendsnest. Een prachtig dorp om te bezoeken. Je vindt overblijfselen van een oud versterkt kasteel uit de 12e eeuw, dat nog steeds te bezichtigen is. Aan de rand van het dorp ligt de Romaanse kerk Saint-Pierre met bijzondere muurschilderingen, eveneens uit de 12e eeuw. Midden in het dorp staat de mooie, oude markthal uit de 16e eeuw.

Een dorp met veel geschiedenis. Zodra je door de kleine stadspoort binnen loopt, waan je je terug in de Middeleeuwen. 

Neem de tijd om hier rond te lopen, vesting, kerk en markthal te bezichtigen, door het dorp te slenteren, wat te eten in een van de auberges en een uitgezette route rondom de vesting te lopen. Onderweg lees en ontdek je de geschiedenis van Brancion en de restauratieplannen die er zijn.

De overblijfselen van het kasteel van Brancion, inclusief die van de omheining en de aangrenzende stadspoort zijn in 1977 als ‘Monument Historique’ van Frankrijk geklasseerd.

Geschiedenis van Brancion

Brancion is de belangrijkste vestingsplaats van het zuiden van de Bourgogne.

La Halle, de markthal

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Eglise Saint-Pierre

Aan de rand van het dorp ligt de Romaanse kerk Saint-Pierre, een kerk met bijzondere muurschilderingen, eveneens uit de 12e eeuw. Een heerlijk dorp om doorheen te slenteren. Het is één van de oudste en best bewaarde versterkte vestingen in het zuiden van de Bourgogne. 


De Romaanse kerk Saint-Pierre heeft bijzondere, goed bewaarde muurschilderingen, eveneens uit de 12e eeuw. 


Wandelroute rondom Brancion

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

huis in bourgogne

Huis huren?

Geïnteresseerd in een vakantiehuis in deze omgeving?