Armand Bernard

De kunstschilder Jean François Armand Félix Bernard is vooral bekend geworden door zijn historische landschappen. In 1854 ontvangt hij hiervoor de Prix de Rome.

Cormatin 1829 - 1894 Parijs

Armand Bernard wordt op 20 april 1829 geboren in Cormatin. Hij woont in Tournus en gaat studeren bij Claude Bonnefond aan de École des Beaux-Arts in Lyon. In 1853 vertrekt hij naar Parijs om verder te studeren aan de École des Beaux-Arts. Twee jaar later vestigt hij zich in Rome en keert enkele jaren later terug naar Parijs. De laatste tien jaar van zijn leven is hij weer veel in de Bourgogne.

Bernard groeit uit tot een Franse schilder die vooral bekend wordt door zijn figuurstudies en historische landschappen. Hij schildert graag in le fôret de Fontainebleu en exposeert geregeld in de Franse salons. In 1854 ontvangt Bernard ‘Le prix de Rome’ voor zijn historische landschappen.  Bernard krijgt regelmatig opdrachten van Henri d’Orleans, de hertog van Aumale. zo wordt hem gevraagd de Tribune van tribune van het kasteel van Chantilly, in Hauts-de-France, te versieren.

Armand Bernard sterft op 4 maart 1894 in Parijs.

Bekende werken van hem zijn:
Vue de l’Arricia
Au Lavoir
Paysage avec artiste au pied d’un arbre
Les environs de Norma, campagne romaine

Werk van Bernard is onder andere te zien in Musée des Ursulines Mâcon en in het musée du Monastère royal de Brou in Bourg-en-Bresse.

bronnen

www.rkd.nl
www.larousse.fr
www.gallica.fr
www.wikipedia.fr

huis in bourgogne

Huis huren?

Geïnteresseerd in een vakantiehuis in deze omgeving?